سدلاستیکی بابلسر | آدرس + بهترین زمان بازید و جاذبه های اطراف
فهرست عناوین
سد لاستیکی بابلسر در بهنمیر، به نام “سد لاستیکی عرب خیل” شهرت دارد. این سد دارای طولی بالغ بر ۵۰ متر و ارتفاعی برابر با ۳ متر از سطح رودخانه است. چشمانداز و مناظر اطراف این سازه بسیار زیبا و جذاب است و در حال حاضر به عنوان یکی از مقاصد محبوب گردشگران و مسافران به عنوان یک استراحتگاه مناسب شناخته میشود.
نام دیگر سد لاستیکی بابلسر :
سد لاستیکی عرب خیل
آدرس سد لاستیکی بابلسر
استان مازندران،شهرستان بابلسر، بهنمیر، میدان شهدا
معرفی سد لاستیکی بابلسر
این سد به دلیل منظرهای که ایجاد میکند، مقصد گردشگران و مسافران بسیاری در استراحتگاههای نزدیکی به آن است و البته این سد، یکی از سدهای کوتاه کشور محسوب میشود. کارکرد سد لاستیکی بابلسر به این صورت است که لاستیک آن در زمان مورد نیاز پر از هوا میشود و مانع جریان آب رودخانه و جلوگیری از مخلوط شدن آن با آبهای دیگر میگردد.
در سدلاستیکی، آب درون یک لوله لاستیکی نگهداری میشود.
بدنه سدلاستیکی بابلسر ترکیبی از لاستیک و الیاف تقویت کننده ساخته شده است و بستر آن دارای شیب در دو طرف میباشد. برای حمایت از بدنه سد، چندین لوله و میله به کار رفتهاند. همچنین، با تزریق رزین پلی استر، استحکام بیشتری به این سد بخشیده شده است. با این حال، سد لاستیکی بابلسر با مشکلاتی نیز مواجه است. به عنوان مثال، هنگامی که باد از داخل آن خارج میشود، خطر آسیب دیدن بدنه سد بسیار زیاد است و در هر لحظه، احتمال آسیب دیدن سد به دلیل برخورد جسمهای نوک تیز با آن وجود دارد.
کاربرد اصلی سد لاستیکی، انحراف جریان آب رودخانه و جلوگیری از آمیزش آن با آب شور است. علاوه بر این، سدهای لاستیکی میتوانند به عنوان یک فرصت برای جذب توریست به کار روند. با این حال، بسیاری از علاقهمندان به حفاظت از محیط زیست با دلایل علمی بسیاری در برابر استفاده از این نوع از سدها قرار دارند. همچنین، ساخت سدلاستیکی میتواند منجر به خشک شدن رودخانههای بسیاری شده و در عین حال، مصرف مواد لاستیکی و پلیمر نیز به دلیل غیرقابل تجزیه بودن، جزء عوامل مخرب محیط زیست محسوب میشود.
کاربرد اصلی سد لاستیکی بابلسر:
انحراف جریان آب رودخانه و جلوگیری از آمیزش آن با آب شور
تاریخچه سد لاستیکی بابلسر
در بهمن ماه سال 1398، سدلاستیکی که جزو جاذبههای دیدنی بابلسر شناخته میشود، در منطقه رودبست بابلسر با هزینه 100 میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید. این سد از سال 1391 بر روی رودخانه بابلرود شروع به ساخت شده بود و تا چندین سال پس از آغاز پروژه، فقط 49% آن تکمیل شده بود. با افزایش اعتبار و جذب سرمایه، پشتوانه بیشتری از سوی دولت، سد لاستیکی در نهایت به بهرهبرداری رسید. ظرفیت پلت فرم بتنی این سد حدود 1350 مترمکعب است و هدف اصلی از ساخت آن، رفع مشکلات کشاورزان بابل و بابلسر در زمینه آبیاری اراضی بوده است.
سال شروع ساخت و بهره برداری سد لاستیکی بابلسر:
- شروع : 1391
- بهره برداری : 1398
بهترین زمان بازدید سد لاستیکی بابلسر
برای دیدن این سد، بهتر است در طول روز بروید، زیرا در تاریکی کمتر دیده میشود. البته در اطراف آن هم مناظر زیبایی وجود دارد که حتی در شب نیز دیدنی هستند. با این حال، اگر با کودکان هستید، بهتر است در شبهای خلوت برای حفاظت از ایمنی آنها از بازدید سد لاستیکی خودداری کنید. برای دیدن این سد نیازی به پرداخت هزینه و خرید بلیط نیست. بهتر است در فصول گرم سال بازدید کنید، زیرا در پاییز و زمستان هوای اطراف سد لاستیکی خیلی سرد و ناخوشایند است. با این حال، برخی گردشگران حرفهای برای لذت بردن از مناظر پاییزی این منطقه، به سردی هوا توجه چندانی نمیکنند. همچنین در اطراف این سد، برخی از رستورانها و کافیشاپها در دسترس هستند.
بهترین زمان بازدید سد لاستیکی بابلسر:
فصول گرم سال و در طول روز
جاذبه های اطراف سد لاستیکی بابلسر
- بازار روز بهنمیر
- پل معلق بابلسر
- جنگل سوته