معرفی روستای جزین | مسیر دسترسی + جاذبه های گردشگری
فهرست عناوین
هر قدم از خاک سبز و حاصلخیز استان پهناور مازندران بسیار زیبا و تازه است و سفر به این استان لذتی فراوان دارد. همه شهرها، روستاها و جنگلهای این استان بسیار دلنشین و زیبا هستند و هر نقطه از آن جذابیت خاص خود را دارد. روستای جزین، یکی از روستاهای دیدنی و جذاب در شهر فریدونکنار است. این روستا به عنوان یک بخش از بهشت استان مازندران شناخته میشود.
روستای جزین یکی از روستاهای منطقه دهفری در شهر فریدونکنار است که بر اساس آمار سرشماری ایران در سال 1395، تعداد جمعیت آن به 451 نفر میرسید.
جمعیت روستای جزین :
سال 1395، تعداد جمعیت 451 نفر بودند.
مسیردسترسی روستای جزین
روستای جزین در فاصله ۱۳ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان فریدونکنار واقع شده است و مسیر دهستان جزین به فریدونکنار از این شهر عبور میکند. فاصله زمانی حدود ۲۰ دقیقه طول خواهد کشید تا به این روستا برسید. در طول مسیر شما از روستای سوته نیز عبور خواهید کرد تا به روستای جزین برسید. این روستا در فاصله ۶۳ کیلومتری از مرکز استان یعنی شهر ساری قرار دارد و میتوانید این مسافت را در حدود یک ساعت و بیست دقیقه طی کنید.
موقعیت جغرافیایی روستای جزین :
مازندران، کیلومتر 13 جنوب شرقی شهرستان فریدونکنار، روستای سوته، روستای جزین
مشخصات و ویژگی های روستای جزین
دهستان جزین دارای یک آب بندان بینظیر است که با فضای اطراف آن، از جمله یک جنگل به مساحت ۳۲ هکتار احاطه شده است. این روستا به عنوان یک مقصد گردشگری با تمرکز بر تفریح و طبیعتگردی شناخته میشود. در حال حاضر، در روستای جزین ۱۱۰ خانه وجود دارد، که ۲۰ واحد از آنها قدیمی بوده و با سابقهی بیش از ۵۰ سال، و یک واحد با قدمت ۱۰۰ سال میباشد. مساحت آب بندان این روستا ۷۲ هکتار است و عرض تاج آن بین ۸ تا ۱۰ متر است. رودخانهای نیز در کنار آب بندان وجود دارد که به عنوان منبع تغذیه آب بندان عمل میکند.
به دلیل فعالیتهای پرورش ماهی در آب بندان، امکان لایروبی آن وجود ندارد و این موضوع برای روستا مشکلاتی ایجاد کرده است. آب بندان سالیانه با قیمت ۱۱۰ میلیون تومان اجاره داده میشود. همچنین، به گفتهٔ دهیار روستا، هر سال حدود ۵ میلیون تومان برای پمپاژ آب سطحی به آب بندان پرداخت میشود. جاده دسترسی به آب بندان از نوع خاکی است و در فصل بارانها برای تردد مناسب نیست. منبع تامین آب بندان از رودخانه است و از ماه خرداد تا آبگیری این منبع تعطیل میشود.
آب و هوای روستای جزین
اقلیم روستای جزین در شهر فریدونکنار معتدل و خزری است که برای کاشت انواع محصولات زراعی مناسب است. در فصل بهار، رشد گلها و دمای معتدل هوا زمانی ایدهآل برای سفر و بازدید از مناظر زیبای این منطقه است. در تابستان، کشت برنج و آب و هوای گرم و دلنشین احساس خوشایندی را به بیننده منتقل میکند. پاییز به لحاظ موقعیت مابین دو فصل گرم و سرد، بارش پراکنده و زرد شدن برگهای درختان حس آرامش را در آدمی ایجاد میکند. زمستان سرد و بارانهای گاه و بیگاه، همراه با نزدیک شدن به فصل بهار و سبزشدن مجدد گیاهان، حس سرزندگی و آرامش را دریافت میکند.
بهترین زمان سفر به دهستان جزین :
فصل بهار
مشاغل مردم روستای جزین
با توجه به وجود آب بندان، پارک جنگلی و مزارع سرسبز، روستاییان در دهستان جزین به علاوه از طریق کشاورزی و شالیکاری، از اجاره خانهها به توریستها نیز درآمدزایی میکنند. این اقدام باعث رونق و پیشرفت اقتصادی روستا شده است.
پارک جنگلی و آب بندان در ضلع جنوب جنوبی روستا قرار دارند و آب مورد نیاز برای زمینها را تأمین میکنند. علاوه بر کشاورزی، مردم روستا به پرورش دام و طیور مشغول هستند تا مایحتاج و خوراک خود را تأمین کنند و به خودکفایی برسند. این فعالیت در اکثر روستاهای مازندران رایج است.
بیشتر ساکنان روستای جزین در حیاط خانههای شخصی خود انواع مرکبات مانند پرتقال و نارنگی، درختان سیاه ریشه و میوههای تابستانه مانند شلیل، شبرنگ، هلو، انجیر، آلوچه و سبزیهایی مانند ترب، اسفناج، نعناع، شاهی، گشنیز، تره و صیفیجاتی مانند گوجه، بادمجان، خیار، کدو، کدو سبز، فلفل شیرین و تند را کشت میکنند.
مشاغل مردم دهستان جزین :
کشاورزی، شالیکاری، پرورش دام و طیور، کشت میوه، سبزیجات، صیفی جات
جاذبه های گردشگری روستای جزین
- تالاب
- پارک جنگلی
- زمینهای کشاورزی
- اب بندان
نقش آب بندان در زندگی مردم روستای جزین
آببندان دهستان جزین در شهر فریدونکنار یک تالاب مصنوعی است که توسط مردم این روستا احداث شده است. این آببندان بیشتر برای پرورش ماهیان گرم آبزی، ذخیره آب در فصول بارانی برای کشت برنج و استفاده به عنوان آب شرب استفاده میشود. همچنین، نقش مهمی در تأمین آب کشاورزی و حفظ طراوت طبیعت دارد. آببندان روستای جزین در شهر فریدونکنار همچنین به عنوان زیستگاه میلیونها پرنده مهاجر در فصول مختلف عمل میکند.
گونههای متنوعی از پرندگان از جمله مرغابی، پرلا، پلیکان، قو، اردک تاجدار و گونههای دیگر هر سال به آببندان این منطقه مهاجرت میکنند.
نقش آب بندان دهستان جزین :
پرورش ماهیان گرم آبزی، ذخیره آب برای کشت برنج، آب شرب، زیستگاه میلیون ها پرنده